You are currently viewing Najkrajšie pláže Karibiku

Najkrajšie pláže Karibiku

Doba čítania: 5 min

Za posledných pár rokov sme si Karibik zamilovali a aj môžem povedať, že celkom prechodili. Avšak stále je na čom pracovať ak by sme mali preskúmať všetkých 7000 ostrovov, ak to rozložíme na 26 krajín je tej práce menej. My sme prešli: Bahamy, Britské panenské ostrovy, Grenada, Guadelupe, Martinique, Puerto Rico, Sv. Krištov a Nevis, Sv. Lucia, Sv. Martin, Trinidad a Tobago, ale kľudne môžeme do toho započítať aj Mexiko a Floridu, lebo tie tiež nemajú núdzu o nádherné pláže patriace pod oblasť Karibiku. Vybrať ideálnu pláž je dosť náročné a každý ma samozrejme iné požiadavky. Niekto potrebuje úplnú divočinu bez akéhokoľvek servisu na pláži, niekto potrebuje lehátka, bary a niekto hotel priamo na pláži. My osobne nemáme problém ani s jedným, ale zakaždým sa treba pripraviť na to čo pláž ponúka, aby človek nebol sklamaný.

10. Britské Panenské Ostrovy

Britské Panenské Ostrovy sú jedny z menej rozvinutých ostrovov . Na hlavnom ostrove Tortola nájdete veľa pláží kde si môžete vychutnať panenskú prírodu, prečo inak by sa ostrovy volali panenské, no nie ? Avšak môžete si pozrieť pláže aj na vedľajšom ostrove Virgin Gorda. Treba však rátať, že cesty sú veľmi strmé keďže hlavný ostrov je veľmi hornatý, ale to zas dáva neskutočné krásnu panorámu z každej pláže. Ani infraštruktúra nie je ideálna takže na presun po ostrove budete potrebovať auto. Taxíkom väčisnou turisti chodia na Cane Garden Bay, ale je to tam dosť turistické, čo ja osobne moc nemusím. Nám sa viac páčilo pri Smuggler´s Cove.

Smuggler´s Cove

9. Grenada

Ostrov známy muškátovým orieškom a čokoládou vás tiež určite uchváti plážami, má ich až 45. Jedna najznámejšia a najkrajšia je určite Grand Anse. Dá sa na ňu dostať člnom priamo z hlavného mesta St. George. 2 kilometre dlhá pláž vám určite umožní nájsť to pravé miesto na oddych.

Grand Anse

8. Barbados

V hlavnom meste Barbadosu Bridgetowne veru netreba ísť ďaleko za najkrajšou plážou na ostrove. Famózny Carlile Bay vám ponúkne presne tu Karibskú atmosféru. A myslím, že ani nad inou netreba uvažovať ak na ostrove nie ste týždeň a chcete ho do detailu preskúmať. Avšak práve Barbados je ostrov kde by som vydržala pokojne aj dlhšie. Mount Gay destilery je tiež na skok od pláží čo určite stojí pozrieť.

Carlile Bay

7. Martinique

Toto ďalšie Francúzske zámorské teritórium, kde o krásne pláže nie je nuda. My sme ale mali veľký problém s dopravou, lebo sme tam boli v nedeľu a absolútne nič nefungovalo a bolo zavreté. Nakoniec sme sa dostali na Plage de Point Marin. Určite ak ste tam dlhšie treba požičať auto a spraviť beach hopping.

Plage de Point Marin

6. Bahamy

Čo vás prvé napadne keď sa povedia Bahamy, piráti, prasiatka či nekonečné kilometre bieleho piesku ? Na spoznanie Bahám je treba veľmi veľa času, keďže majú asi 700 ostrovov. My sme boli na ostrov New Providence na ktorom leží hlavné mesto Nassau. Aj keď najkrajšie pláže Bahám sú v oblasti Exumas, no ani pláž v Nassau nesklamala. Junkanoo Beach je Bahamská mestská pláž, čo nie je zlé ak chcete spojiť vyvaľovanie na pláži s poznávaním napr. John Watling’s Destilery alebo Queen’s Staircase. Ale ak idete iba za plážou určite je dobré sa previesť na Cable Beach alebo Paradise beach k Atlantisu.

Junkanoo Beach

5. Guadeloupe

Toto sympatické zámorské teritórium Francúzska je jeden z najváčších ostrovov Malých Antíl. Má niekoľko nádherných pláží pri ktorých sme sa zastavili, ale najviac sa nám páčila Plage des Raisins Clairs. Popravde ale môžete zastaviť v podstate kdekoľvek po ceste na Anse des châteaux. Nádherný koniec ostrova so skalami. Guadeloupe je veľká a určite sa tam oplatí ostať na dlhší čas.

Anse des châteaux

4. Orient Bay (ST. Marteen)

Keď sa povie St. Marteen, ktorý začína byť veľmi populárny, keďže KLM ma priamy let z Amsterdamu každého napadne určite známa Maho beach, kde si každý musí ukoristiť selfie s pristávajúcim Airbusom. Reálne ale veľa ľudí nevie odhadnúť silu tlaku, čo sa vie na tejto pláži vytvoriť a často tam odfúkava turistov pri pristávaní lietadla do mora. Samozrejme treba to vidieť, ale nie je to na celodenné vyvaľovanie na pláži. Na St. Marteene sme prešli skoro všetky pláže a nám sa najviac páčil Orient Bay. Krásna dlhá a široká pláž s nádhernou Karibskou farbou a sympatickými baríkmi. St. Marteen ma tiež všeobecne dobre rozvinutú infraštfuktúru, čo mu pridáva na hodnote.

Orient Bay

3. Punta Sur (Cozumel) - Mexiko

Pláž je súčasťou národného parku na úplnom juhu. Zaujímavé na tomto mieste je, že kúsok od pláže sa nachádza park Lagoona, kde si môžete vychutnať jazdu na lodi a pozorovať aligátorov. Takže máte Everglades a Karibik v jednom. Na pláži sa nachádza sympatická reštaurácia a jedlo a drinky sa dajú vychutnať priamo na lehátkach na pláži. Do parku sa ale platí vstup, čo je vlastne výhoda, lebo všetci turisti, čo sa na Cozumeli daný deň nachádzajú si to namieria inde ako na Punta Sur. Medzi turistami su hlavne populárne Beach clubs pozdĺž pobrežia od prístavu. V jednom sme boli, ale popravde nás moc neoslovil.

Punta Sur

2. Playa Norte (Isla Mujeres) - Mexiko

Jednoznačne za najkrajšiu pláž, ktorú sme kedy videli považujeme Playa Norte, ktorá sa tiahne na najsevernejšom cípe malého ostrovčeku Isla Mujeres. Nachádzajúca sa asi polhodinovou jazdou loďou z Cancúnu (Puerto Juarez). Už samotná jazda je neskutočným zážitkom a ja osobne som nevedela odtrhnúť oči od priezračnej a tyrkysovej vody. Od prístavu sa na pláž dostanete v pohode aj pešo. Pláž je príjemným kompromisom barov, lehátok a tiež jemného Karibského nádychu.

Playa Norte

1. Najkrajšia pláž Karibiku

Ešte stále máme čo prebádať v Karibiku ako sú Kajmanské ostrovy, Turks and Caicos, Aruba či samozrejme Kuba, či Dominikánska. Pravdepodobne najkrajšia pláž bude niekde tam 🙂